Palvelut

Naprapaatin palvelut

Naprapaatin palveluihin kuuluvat erilaiset manuaaliset hoitomenetelmät, kivunhoitomenetelmät sekä aktiivinen kuntoutus.


Manuaaliset hoitomenetelmät

Mobilisaatio ja manipulaatio

Naprapaatin tarjoamiin manuaalisiin hoitomenetelmiin kuuluvat selkärangan ja raajanivelten mobilisaatio- ja manipulaatiotekniikat, joilla pyritään lisäämään nivelen liikkuvuutta tai palauttamaan nivelen normaali liikkuvuus. Mobilisaatio on hieman pehmeämpi menetelmä, jossa liikkuvuudeltaan rajoittunut nivel viedään toistoliikkeellä ääriasentoon ja näin ollen venytetään niveltä ympäröiviä kudoksia, kuten nivelsiteitä ja nivelkapselia. Manipulaatio eroaa mobilisaatiosta siten, että siinä ääriasentoon vietyyn niveleen kohdistetaan nopea voimaimpulssi, jolla ylitetään hetkellisesti nivelen fysiologinen liikelaajuus. Molemmilla hoitomenetelmillä päästään samaan hoitovasteeseen eli nivelen liikelaajuus lisääntyy ja sen seurauksena liikerajoituksesta johtuva kipu ja jäykkyys lieventyvät. Se kumpaa menetelmää hoidossa käytetään, valitaan aina asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan yksilöllisesti.


Pehmytkudostekniikat

Naprapaatin käyttämiin pehmytkudostekniikoihin kuuluvat perinteinen hieronta, triggerpistekäsittelyt, lihasvenytystekniikat ja faskiakäsittelyt. Hieronnalla pyritään vaikuttamaan lihasten aineenvaihduntaan ja verenkiertoon. 

Hoitokohteet


Naprapaatti on koulutettu hoitamaan laaja-alaisesti tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja, näihin lukeutuu mm. selkä- ja niskakipu, olkapääkipu, polvikipu ja iskiasoireet. Lisäksi naprapaatti hoitaa rasitusperäisiä ongelmia, kuten tenniskyynärpäätä ja polven alueen rasitusvammoja. Myös päänsärky ja huimausoireet kuuluvat naprapaatin hoitamiin ongelmiin.

Lue lisää